Skoraj vsi in vse je povezano tudi z vzgajanjem, od najbolj enostavnega na našem vrtu, družinskega podmladka, drugih mladih ljudi v našem življenju, do vzgajanja in negovanja našega lastnega potenciala. 

Kant je rekel, da je vzgoja umetnost, Freud pa da je to eden nemogočih poklicev.

Kako lažje in boljše biti vzgojitelj; kajti vzgajamo predvsem z vzgledom, pa če smo v vlogi starša, učitelja ali sorodnika?

O tem bo v četrtek, 15. 11. ob 19.00 v Teozofski knjižnici Alme M. Karlin govoril  mag. Miran Možina, dr.med., psihiater in psihoterapevt, direktor Slovenskega inštituta za psihoterapijo, preizkušeni poznavalec izzivov, ki jih pred nas postavljajo odnosi. Odnosi doma, v šoli, v službi… in do sebe –  na kaj se lahko opremo, ko jih želimo obdržati dobre ali izboljšati?

 

 

Starševska oz. odrasla prisotnost je za otroke zelo pomembna. Še posebej je dragocena prisotnost, ki odpira vrata možnosti, da se skozi odnos razvijejo trenutki, ki imajo še dodatno, posebno kvaliteto in vrednost – trenutki srečanja. Ti trenutki so nepričakovani, spontani, osrečujoči in so lahko tudi pomembne prelomnice v našem življenju. Rast in razvoj naših odnosov je vezana na te trenutke in tudi v našem spominu pustijo posebno sled.

Članek, ki je osnova za predavanje, si lahko pogledate v priponki: https://www.jivatma.si/wp-content/uploads/2012/10/Mozina-TRENUTKI-SRECANJA-STARSI-IN-OTROCI.pdf  

 

VABLJENI, vstop prost.