Z obiskom te strani se strinjate z uporabo piškotkov Kliknite sem...

Knjižnica Alme M. Karlin

  

 

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   TEOZOFSKA KNJIŽNICA IN BRALNICA ALME M. KARLIN 

                             MUZEJSKI TRG 8 

                                 3000 CELJE 

   TEL: 03/ 62 098 62         E-MAIL: knjiznica@tkbak.org 

                            www.tkbak.org 

                                URADNE URE: 

             Pon – pet:  8.00 – 11.30 in 12.00 – 15.00                                            

             Sre:              10.00 – 17.00 

V sklopu društva je svoja vrata odprla Teozofska knjižnica in bralnica Alme M. Karlin, ki je prva in trenutno edina tovrstna knjižnica na Slovenskem. Članom nudimo prijeten kotiček v središču mesta, kjer se lahko odmaknejo od vsakdanjega hitenja ter v miru študirajo in raziskujejo ob skodelici čaja. Knjižnica Alme M. Karlin pa svojim članom, poleg čitalniških prostorov in gradiva, ki ni dostopno nikjer drugje v Sloveniji, ponuja širok spekter drugih dejavnosti. 

V sklopu knjižničnih aktivnosti organiziramo predstavitve knjig domačih in tujih avtorjev, oglede filmov z razpravami, bralne urice, predavanja in delavnice. 

  

Knjižnica je ime dobila po veliki slovenski popotnici, pisateljici, zbirateljici in teozofinji, Almi Maksimiljani Karlin. Alma se je na svojih potovanjih veliko srečevala s teozofijo in duhovnostjo ter jima v svojih delih namenila kar nekaj strani. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Knjižnična zbirka šteje več kot 8000 enot knjig. Na razpolago so tudi gramofonske plošče in video zapisi. Med številnimi področji, ki jih naše knjige zajemajo so med drugim tudi teozofija, filozofija, ezoterika, religije, primerjalne religije, ezoterično krščanstvo, mitologija, psihologija, parapsihologija, osebnostni in duhovni razvoj, zdravje in zdravilstvo, duhovno leposlovje, divinacija, joga, meditacija. 

 

 

 

 

 

KNJIŽNA PODROČJA 

  

Spletni katalog knjig, ki se trenutno nahajajo v naši knjižnici, si lahko ogledate tukaj .