Z obiskom te strani se strinjate z uporabo piškotkov Kliknite sem...

Meditacije

Razširjeno zanimanje za meditacijo je dokaz za svetovno potrebno po jasnem razumevanju. Razvoj človeške zavesti je z leti konstantno napredoval. Stabilno raste človekovo zavedanje o naravi in svetu v katerem živimo, veča se razumevanje celote, kar je velik napredek, glede na to, da je bil do sedaj svet prepleten preko radia, telefonije in televizije. Človeštvo je vseprisotno in um je glavni dejavnik pri vzpostavitvi tega očitnega čudeža.  

Meditacija je naraven način spoznavanja z umom, raziskovanja in razumevanja načina, kako um deluje. Z meditacijskimi vajami izboljšujemo delo uma, za kar je potrebno ogromno truda. Je način, s katerim se pričnemo zavedati slabosti našega vodje (um je namreč naš vodja) in povečujemo njegovo moč. Tako kot tek in dvigovanje uteži krepi telo, tako meditacija krepi um.  

Vse kar v življenju doživljamo, doživljamo preko uma. Meditacija je raziskovanje in iskanje načinov, s katerimi bi razumeli svoj um. Opazivanje uma (meditacija) vodi k razumevanju (modrosti), modrost pa vodi k odrešitvi od trpljenja.  

Namen meditacije je stik z dušo in nenazadnje povezanost z dušo. Njen pravi namen pa je, da omogoči nekomu, da v zunanji manifestaciji postane tisto, kar je v notranji resničnosti. Izvajanje meditacije posamezniku omogoča, da se identificira ne samo z nižjimi značilnostmi osebnosti, ampak tudi z duševnim vidikom.     

Zmedenost in zaskrbljenost s pomočjo meditacije zamenjata jasnost in mir. Pomaga nam tam, kjer nam življenje postavlja izzive.  

  

KAJ JE MEDITACIJA?  

Meditacija je preprost proces opazovanja lastnega uma.  

Ni boj z umom, niti poskus nadzora,  

ampak samo trajanje nezainteresirane priče.  

Preprosto opazi karkoli pride mimo,  

brez predsodkov za in proti.  

                                (Osho)  

  

  

MEDITACIJA V PRAKSI 

TEHNIKE MEDITIRANJA 

MEDITACIJE OB POLNIH LUNAH 

TRIJE DUHOVNI PRAZNIKI 

PREGLED UČENJ PO ZODIAKALNIH ZNAKIH