a
a

a
Tema uvodnega predavanja bo Samokultura v luči okultizma, I.K. Taimnija.
a
taimnitaimni2

a

 

Prava veda o samokulturi lahko temelji samo na vsestranskem in neposrednem poznavanju življenja kot celote, kakršnega najdemo v okultizmu. Okultizem se pogosto zamenjuje z magijo in okultnimi umetnostmi, kot so astrologija, hipnoza ali gledanje v kristalno kroglo. To pogosto spremlja šarlatanstvo, zato so razumniki danes seveda zelo nezaupljivi do vsega, kar ne sodi k priznani sodobni znanosti.

Pravi okultizem, naravo ter moči adeptov okultizma je težko razumeti. Ko se učimo te svete znanosti, lahko upamo le, da se bomo dotaknili vsaj roba tega brezmejnega znanja – in začeli odpirati svojo duhovno naravo in notranje sposobnosti. Če bomo v prizadevanju uspešni, bomo lahko dobili neposreden vpogled v globlje življenjske skrivnosti in si pridobili znanje o resničnosti, ki jo akademski filozofi zaman iščejo v območju intelekta, ortodoksno verni pa na straneh svetih spisov.

Pravo okultno življenje se začne šele, ko pride človek v neposreden stik z Resničnostjo, ki jo ima v sebi, in se vse bolj zanaša na odpiranje svojih notranjih sposobnosti in moči, a vse manj na zunanja navodila in vodenje.
a
Glavna tema in namen študijske skupine je spoznavanje samega sebe kot dobrega temelja za varno in stabilno hojo po duhovnih poteh. Uporabljali bomo knjigi I.K.Taimnija Samokultura v luči okultizma in Veda o jogi.

I.K. Taimni (1898-1978) je kot profesor kemije in vodja raziskovalnega dela na univerzi v Allahabadu objavil mnogo strokovnih člankov v znanstvenih in tehničnih revijah po svetu. Poleg poklicnega dela se je posvetil tudi študiju starih hindujskih spisov in izročil, zlasti šajvizu v Kašmirju, ter teozofiji. Njegove knjige so doživele več ponatisov in bile prevedene v številne jezike. V njih je ob neomajni ljubezni do človeka združil mišljenje sodobnega znanstvenika in intuitivno razumevanje modreca.
a
Uvodno predavanje študijske skupine bo v četrtek, 1. 10. ob 19.00.
a
Predaval bo Domen Kočevar.
a
Vstop prost.

aa

Nekaj zapisov iz knjige Samokultura v luči okultizma si lahko preberete tukaj:
a

https://www.jivatma.si/samokultura-v-luci-okultizma