V TKBAK bomo 11.10.2019 ob 17h gostili posebno gostjo, ki nam bo predstavila življenje in delo Mahatma Gandija. (Dr. Shobhana Radhakrishna)

Vabljeni na predavanje in debato na temo ‘Transformacijsko vodstvo MAHATMA GANDHIja in njegova vloga v sodobnem svetu’

 

 

MAHATMA GANDHI

 

Mahatma Gandhi je bil indijski voditelj, mirovnik, politik in borec za človekove pravice. Bil je ključna oseba v boju Indije za neodvisnost od britanske nadvlade, zagovarjal pa je demokratične, nenasilne proteste kot sredstvo revolucije. Vse svoje delovanje je utemeljeval na načelu satjagrahe, poti resnice, in tradicionalnih hindujskih prepričanjih. Njegovo življenje se je končalo 30. januarja 1948, ko so bili zanj usodni streli ekstremističnega nacionalista.

 

Cilj Dr. Shobhane Radhakrishna je ponovno predstaviti Mahatmo Gandhija, njegove misli in načela, saj imajo moč navdihniti in prinesti spremembe. Njegovo življenje je bilo predanost in preprostost; nenasilje in resnico je cenil kot vodilna načela svojega življenja.

Dr. Shobhana Radhakrishna je privzgojila Gandhijine vrednote, ko je odraščala v njegovem ašramu (življenje v skupnosti), ki se nahaja v Sevagramu v Wardhi. Njen način življenja je postalo služenje človeštvu skozi predstavitve Gandijevega načina življenja. Verjame, da je Mahatma marsikoga navdihnil in dal moč za uresničitev sprememb. V obdobju, ko je moralni kompas ogrožen v imenu napredka in pragmatizma, so njena predavanja in programi usposabljanja izpostavili pomen etike in vrednot. Ghandija lahko postavimo za vzornika transformacijskega vodenja in trajnostnega razvoja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VEČ O DR. SHOBHAN RADHAKRISHNA

 

Je glavna funkcionarka „Gandijskega foruma za etično upravljanje podjetij“, ki je bil oblikovan v letih Stalne konference javnih podjetij (SCOPE) v New Delhiju za spodbujanje etičnih poslovnih praks in organizacijske integritete v javnih podjetjih.

Je gostujoča profesorica za program usposabljanja vodij, ki ga izvaja indijski inštitut za korporativne zadeve Ministrstva za korporativne zadeve. Redno predava mladim izkušenim častnikom indijske civilne službe na usposabljanju za vrhunske izkušnje.

Potovala je po vsem svetu, kjer je imela predavanja o transformacijskem vodenju Mahatme Gandhi.

Verjame, da ima izobražena mladina ogromen potencial za doseganje želenih družbenih sprememb v svetu, če se usmerja k Gandijskemu vodstvu.

Ima več kot 38 let izkušenj na področju socialnega dela pri razvojnih projektih v različnih delih Indije. Njeno ozadje Gandijevega konstruktivnega dela za razvoj in blaginjo prikrajšanih skupnosti je pripeljalo do tega, da je svoje življenje posvetila vzrokom, da služi revnim pri pridobivanju enakosti spolov in miru, pravičnosti in dostojanstvu.