Tantretika je nov pristop k tantričnemu učenju in predstavlja vrhunsko prepletanje indijske tantre in seksualne magije zahodnega hermetizma. Uči kako združiti telo, srce in um z duhovno energijo v nepozabno stanje blaženosti in ekstaze. Tantretika vodi po poti prebuditve, okrepitve in transformacije seksualne energije v kreativno energijo stvarjenja. Odvisnost od te močne ustvarjalne sile se nadomesti z njeno kreativno uporabo v vsakdanjem življenju. Spolnost nas vrača v Enost, ko ji ljubezen daje svetost.

 

 

Ob 18. uri bo predaval Aristid Havliček – Tili/DURGADAS, avtor in dolgoletni učitelj Tantretike.

DURGADAS je dolgoletni učitelj Tantretike. Je starosta in vodja DUHOVNE DRUŽINE – duhovne skupine, ki je ena od najstarejših duhovnih skupine Nove dobe v Sloveniji. Je predavatelj in vodi misterično šolo DUHOVNE DRUŽINE, preko katere posreduje ezoterične teme. Kot dober poznavalec ezoterike prireja delavnice v skladu s časom, v katerem živimo.

Od rane mladosti je bil pod nadzorom dveh duhovnih učiteljev. Prvi učitelj je nadzoroval njegov osebni duhovni razvoj po poti, ki jo danes imenujemo Joga sinteze in predstavlja iniciacijsko pot učeništva Transhimalajskega bratstva. Drugi učitelj ga je učil in vodil po poti ezoterične Tantre, ki združuje mistični in okultni tantrični pristop. Tradicionalni indijski tantrični sistem je našel pri svojem duhovnem prijatelju Swamiju Raješvaranand Giri-ju. Sodobnejšega kalifornijskega tantričnega pristopa (tantra kriya yoge) – šola tradicije Paramahamse Satjanande Sarasvatija – se je učil pri Bodhi Avinašh. Nekaj let je organiziral in vodil Tantra kriya jogo na Madžarskem in Hrvaškem, nakar se je odmaknil v tišino ašrama Duhovne Družine in nadzoroval duhovno delo manjše skupine tantrikov v Sloveniji in v tujini. V tišini ašrama se je na osnovi dolgoletnega učenja in spoznanj rodil nov pristop tantričnemu učenju – TANTRETIKA.

Priporočen prispevek je 4/3 €.