Na prvem srečanju o VII. žarkih (tekst spodaj), je bilo govora o makro pogledu. Na tem srečanju se bomo dotaknili vprašanja ŽARKOV v povezavi s človekom.

Predava Luka Kovač
Predavanje bo ob 18.00
Prispevek 4€ (3€ za člane)

Žarki uvod

Podali se bomo na raziskovanje sedmih energij, sedmih kvalitet, ki s svojim prepletanjem dajejo pečat vsemu ustvarjenemu. Žarki, kakor so te energije poimenovane v delih Alice Bailey, so vzorci, arhetipske kvalitete, ki oblikujejo človekovo zavest in nas delajo za takšne, kakršni smo. Vedenje o sedmih žarkih je bilo v zgodovini vseskozi zavito v tančico skrivnosti. Namige o njih zanimivo najdemo v raznih legendah in bajkah, v obliki magičnega števila sedem. V bibliji so omenjeni kot »Sedem duhov pred prestolom«. Uho jih pozna kot sedem osnovnih tonov, oko kot šest osnovnih barv + bela. Čas je da odgrnemo tančice in pogledamo, kaj leži v ozadju vseh teh sedmernosti.

V tradiciji ezoterike z razmišljanjem vedno začnemo »zgoraj«, v abstraktnem svetu. Zato bomo naše raziskovanje začeli z vprašanjem: Od kje žarki prihajajo in kaj so? Na hitro se bomo dotaknili njihovih zodiakalnih povezav in planetov, ki jih prevajajo. Na ta način si bomo lahko zgradili dobro sliko o naravi žarkov ter načinom njihovega vplivanja na nas.

V drugem delu se bomo osredotočili na človeka in vlogo, ki jo znotraj njega igrajo žarki. Poskušali bomo odgovoriti na naslednja vprašanja. Kako nas določajo in kaj to pomeni? Zakaj smo na določenih žarkih? Kako si lahko pomagamo s tem, ko poznamo svoje žarke? Kako lahko določimo svoje žarke?