a

RAZKRITA IZIDA IN RAST TEOZOFSKEGA DRUŠTVA

 a

Tema pogovora teozofskega večera bo HELENA PETROVNA BLAVATSKY, ustanoviteljica Teozofskega društva, njeno življenje in delo, ki je neizpodbitno vplivalo na veliko večino duhovnih gibanj 20. stoletja. V tokratnem, drugem predavanju in pogovoru – v ciklusu treh, bo tematika vezana na njeno delo Razkrita Izida ter rast Teozofskega društva.

 

blav 


Z Aristidom Havličkom – Tilijem se bomo pogovarjali v torek, 12. 5. ob 19.00. Tili je dolgoletni študent in učitelj teozofije, ezoterike, tantre in zahodnega hermetizma.
a

Prispevek: 4 EUR (3 EUR člani)
a

“Vse razprave niti niso primerne za prevajanje in izid, ker take vzvišene etike današnji svet, usmerjen k sebičnosti in preveč navezan na čutne predmete, ni pripravljen sprejeti. Tovrstne nasvete bo lahko na primeren način dojel človek, ki zelo resno stremi k samospoznanju.”

a
Po ustanovitvi Teozofskega društva, leta 1875, je Helena P. Blavatsky, pričela pisati Razkrito Izido, Isis Unveiled, “Univerzalni Ključ do skrivnosti starodavne in sodobne znanosti ter teologije”, na kateri je delala naslednji dve leti. Razkrita Izida, Isis Unveiled, je bila objavljena leta 1877 v New Yorku in je doživela takojšen uspeh. V tem času se je Teozofsko društvo, ki je že s svojimi cilji vzbudilo precejšnje zanimanje, podporo in nasprotovanje, hitro širilo.

a
Več o Heleni P. Blavatsky: kliknite sem