Teozofska knjižnica in bralnica Alme M. Karlin je pobudnik in organizator omenjenega projekta, ki ga je podprla tudi Mestna občina Celje. Star pregovor pravi, da na mladih svet stoji. Zavedamo se, da sta uspeh in stanje družbe v prihodnosti odvisna od tega, kako aktivno se bodo mladi zavzemali za napredek, mir, enakost in temeljne vrednote, kot so toleranca, razumevanje in spoštovanje do drugih kultur in ideoloških prepričanj,

PAPEZTega dne – 16.9.2016, bodo dijaki v dopoldanskem času, v Mladinskem centru Celje pod vodstvom mentorjev, razmišljali in razglabljali o različnih življenjskih temah ( mir in znanost, mir in ekonomija, mir in religija, mir in umetnost,…). Sledila bo izdelava in poslikava zastav, na katerih bodo sporočila in simboli na temo svetovnega miru.

V popoldanskem času , bomo skupaj s povabljenimi gosti  nadaljevali program s HOJO MIRU (sprevod), od Mladinskega centra Celje do kraja  predvidenega za nadaljevanje praznovanja in kulturnega  programa, v katerem bodo mladi predstavili svoja dela in izdelke.

Projekt  bomo svečano zaključili s postavitvijo STEBRA MIRU, opremljeDALAJLAMAnega z legendarnim sporočilom –  NAJ MIR PREVLADA SVETU (MAY PEACE PREVAIL ON EARTH) na predvideno mesto, ki  bo stalno nagovarjalo in opominjalo mimoidoče na sporočilnost  le – tega. STEBRI MIRU so namreč  trenutno najizrazitejši mednarodni simbol, ki nas opominja, da mislimo, govorimo in delujemo v duhu miru, nenasilja in harmonije ter so razširjeni po celem svetu.

V pričakovanju pozitivnega odziva na naše povabilo, se veslimo vaše udeležbe in snidenja z vami 16.9.2016 ob 16:30 uri pri mostu v park, ob kipu Splavarja.

 

Razveselilo nas bo, če se nam pridružite že ob 16 uri, ko bomo skupaj z vsemi udeleženci in povabljenimi gosti izvedli HOJO MIRU od Mladinskega centra Celje (Mariborska cesta 2),kjer bo zbirno mesto, do kraja predvidenega za nadaljevanje praznovanja.

 

Lepo vas pozdravljamo!