.

Postavitev družine je fenomenološka metoda uravnovešanja energij v sistemih.V vsakem sistemu, naj gre za družino, partnerski ali drug odnos, kolektiv, poslovno enoto itd., veljajo pravila, ob spoštovanju katerih se v sistemu vzpostavi red – red ljubezni. Ko pa so ta pravila kršena, nastane v sistemu energijski nered, ki se na zunaj kaže v boleznih, prepirih, težkih okoliščinah, nerazumevanju, slabem poslovanju in tako naprej.

Z metodo postavitve družine, ki jo je razvil Bert Hellinger, skušamo v sistemu znova vzpostaviti red in ravnovesje, ki se odrazita tudi v vsakdanjem življenju. Metoda je posebna tudi zato, ker nam omogoča doživeti povsem nove izkušnje ter začutiti povsem nove občutke in čustva, ki jih naša um in duša še ne poznata. Če se, recimo, nekdo ni nikoli počutil ljubljenega, njegova um in duša sploh ne poznata tega občutka in si ga sam ne zna priklicati niti si ga ne predstavlja. S postavitvijo družine pa dobi to možnost, spozna ta novi občutek, ki mu je popotnica za povsem nove, bogatejše in prijetnejše življenjske izkušnje.

Ob energijskih terapijah, h katerim se pogosto zatečemo ob boleznih, nam terapevti mnogokrat povedo, da je bolezen posledica energijskega neravnovesja, ki ga je povzročil kateri od naših miselnih vzorcev ali prepričanj, katerega moramo, če želimo ozdraveti, rešiti na čustvenem, mentalnem ali duhovnem nivoju. Takrat smo po navadi dokaj izgubljeni, saj obstoječi vzorec težko zamenjamo z novim, takim, ki pripelje do ravnovesja in zdravja. Po osebnih izkušnjah mnogih lahko trdimo, da je metoda postavitve družine v takih trenutkih neprecenljiva pomoč pri razgrajevanju starih vzorcev in ustvarjanju novih – v skladu z redom ljubezni.

.

.

Predavala bo: Miša ŠAVOR.

Datum: četrtek, 17. 10. 2013, ob 18.00 uri.

Prispevek je 4 € (3€ za člane).