Nadaljujemo s predstavitvijo Krishnamurtijevega učenja in z ogledom videov iz serije Onkraj mita in tradicije in vas vabimo na 8. srečanje in ogled 7. videa iz serije Onkraj mita in tradicije, z naslovom:
A
NASILNI JAZ
a
Vir nasilja je “jaz”, “ego”, self – ki sam sebe izraža na tako veliko načinov – z delitvijo, s poskušanjem biti ali postati nekdo – in sebe deli na “mene” in “ne-mene”, na nezavedno in zavestno, na ”jaz”, ki se istoveti z družino in ne-družino, s skupnostjo in ne-skupnostjo…. Vsaka oblika bega, odvračanja, gibanja proč hrani nasilje. Če to spoznamo, potem se um sooči s tem, kar je in z ničemer drugim.

a
Onkraj mita in tradicije je serija 12 filmov, ki so jih posneli pri Krishnamurtijevi ameriški fundaciji. Vsak posamezni film se osredotoča na določen vidik življenja in vsebuje odlomke iz Krishnamurtijevih predavanj in pogovorov o posamezni temi, posnetih v različnih obdobjih po celem svetu. Producenta in režiserja Evelyin Blau in Michael Menidzza (Izziv spremembe) predstavljata serijo, ki je zelo dober uvod v Krishnamurtijeva učenja, hkrati pa izraža njihovo razsežnost, globino in pomembnost v današnjem svetu.
a
Srečanji bosta v:

  • torek, 21.11.2017 ob 18.30 uri v prostorih društva Pan Pogan, Linhartova 64, Ljubljana.
  • torek, 28.11.2017 ob 18.30 uri v prostorih TKBAK, Muzejski trg 8, Celje.

Povezovala jih bo Dušica Grgič.

Vstop prost!