21.2.2013 Predavanje: AYURVEDA IN NAČINI PREHRANJEVANJA
Vsebina 2. dela seminarja
Osnovni princip prehranjevanja po ayurvedi temelji na šestih okusih, ki so vsakomur dobro poznani – sladko, kislo, slano, pekoče, grenko in trpko. Pravila prehranjevanja na teh naravnih osnovah so enostavna in logična za razumevanje, brez kompliciranega štetja kalorij in računanja priporočenih dnevnih količin vnosa v telo ter ohranjajo zdravje in vitalnost.
Vsebine seminarja:
• Kaj vpliva na naše zdravje?
• Prebavni ogenj –njegovo delovanje in vpliv na zdravje
• Vpliv hrane na telo in um
• Delitev hrane na šest okusov in kaj se zgodi, če pojemo preveč hrane
• Pomen razstrupljanja telesa – panchakarma istega okusa
• Primerna hrana za posamezne letne čase in kateri se moramo izogibati
Ob 18. uri bo predavala Maruška Eberžnik.
Priporočen prispevek je 4 €.
Comments are closed.