Vsebina 2. dela seminarja

Osnovni princip prehranjevanja po ayurvedi temelji na šestih okusih, ki so vsakomur dobro poznani – sladko, kislo, slano, pekoče, grenko in trpko. Pravila prehranjevanja na teh naravnih osnovah so enostavna in logična za razumevanje, brez kompliciranega štetja kalorij in računanja priporočenih dnevnih količin vnosa v telo ter ohranjajo zdravje in vitalnost.

Vsebine seminarja:

• Kaj vpliva na naše zdravje?

• Prebavni ogenj –njegovo delovanje in vpliv na zdravje

• Vpliv hrane na telo in um

• Delitev hrane na šest okusov in kaj se zgodi, če pojemo preveč hrane

• Pomen razstrupljanja telesa – panchakarma istega okusa

• Primerna hrana za posamezne letne čase in kateri se moramo izogibati

 

 

Ob 18. uri bo predavala Maruška Eberžnik.

Priporočen prispevek je 4 €.