II. del – od 21. do 23. junija 2013

KAKO DRUŠČINA JUNAKOV PREMAGA NOTRANJEGA ZMAJA

(začetek v petek z večerjo ob 19h, konec v nedeljo ob 18h)

Delavnica povzema ključne vsebine daljšega izobraževanja, imenovanega Transition 2 Resilience, ki ga je več kot dve leti razvijala naveza naslednjih organizacij: Global Ecovillage Network, Transition Town Network, The Permaculture Academy, Findhorn Foundation, Damanhur Federation, Center for Human Emergence.
Ohlapno ogrodje delavnice bo Campbellov model Junakovega popotovanja, obogaten z učnimi metodami iz najsodobnejših humanističnih in okoljskih izobraževalnih ustanov. Opirali se bomo na sporočila telesa, saj je pri življenjskih vprašanjih v telesu pogosto več modrosti kot v glavi.

 

 

Na nadaljevalni delavnici se bomo učili oblikovati druščino, prevzemati vloge (vodja, varuh, podpornik itd.), prevesti osebno vizijo v konkreten načrt in ga začeti izvajati; spoznavali bomo veščine globokega poslušanja in se poglobili v metodo Zmajevega sanjanja ter spoznavali, kako presegati izgovore in ustvarjati zaveze. Pripravili se bomo na soočenje z “zmajem” in odšli domov vedoč, da v notranjem boju nismo sami.

Delavnico vodi NARA PETROVIČ, pisatelj, predavatelj in moderator z izjemnim čutom za človeka in skupino, sicer pa (f)ekolog, pionir luksuzne preproščine in oblikovanja resnično zdrave družbe.

80 € prispevka krije posamično delavnico, obroke, prigrizke in učne materiale.

Kontakt in prijava: 041286444
narapetrovic@gmail.com
 http://naravice.wordpress.com