Predavala bo Alenka GABROVEC.

Alenka Gabrovec je doktorantka zakonske in družinske terapije, ter dela na tem, da v zelo bližnji prihodnosti postane doktor.

Že peto leto dela kot terapevtka v društvu Društvo zakonski in družinski inštitut Eteos. Za sabo ima ogromno terapetskih in svetovalnih ur, največ iz področja zlorab, ločitev, nasilja in najstništva/otrok. Vsi tisti, ki so se kdarkoli srečali z njo vedo, da daje maksimalno.

Živi v prepričanju, da vse kar se nam v življenju zgodi, tako lepega, kot grdega, je splet okoliščin in preteklih odločitev. Vse na svetu lahko dosežemo, če le verjamemo v to in vsako težavo vzamemo kot izziv. Tisto kar lahko rešimo, se lotimo in vedno pride rešitev, tistega kar ne moremo, pa tudi ni smiselno objokovati, ker s tem ničesar ne spremenimo, le svojo energijo usmerimo v črno luknjo.

Več o njej in njenem delu si lahko preberete na njenem blogu.

VARANJE

Biti prevaran ni občutek, ki bi ga želel komerkoli. Takrat iščeš le odgovor na vprašanje: »Zakaj jaz?«. A odgovor je žal bolj boleč kot sam dogodek.

Ljubezen je v očeh mnogih edina bit, h kateri težimo. Najti ljubezen v njenem bistvu je globoka želja vsakega, a vidiki le te, so drugačni. V večini ljubezen enačimo z odnosom in partnerstvom. Živimo v prepričanju, da je pravljica dopolnjena, ko imamo ob sebi človeka, ki bo z nami do konca naših dni. Z dnem ko se tem človeku prepustimo ne pomislimo ravno, da nas bo ravno ta, ki nam je dal krila, nam dopolnil življenje, najbolj prizadel. Nekomu, ki je bil prevaran ni logično ničesar. Ve le, da ga bolečina, ki jo ob tem doživlja ubija. Tesnoba, ki je prelita z užaljenostjo, strahom in jezo je tako utesnjujoča, da človek ni možen širine v mišljenju. Želi le, da se to konča in to takoj, pa ne glede na ceno. Težko je takrat razumeti, da ima vsaka akcija svojo reakcijo, ter da tisti, ki se je odločil, da bo varal, se ni preprosto nekega jutra prebudil in se odločil, da bo to naredil. Varanje je bilo zgolj pikica v celoti dogodkov, ki so se dogajali…Navsezadnje je bistvo očem skrito.

 

Predavanje se bo pričelo ob 18. uri.

Prispevek je 4 € (3€ za člane).