Spoštovane mamice in očetje! Otroci so naše največje bogastvo. Drži, dokler nam ne stopijo na najgloblji žulj. In kaj potem? Lahko v bogastvu odkrijemo tudi zaklad? Mamice in očetje, prijazno vabljeni na predavanje Konflikti v družini – kako (pre)živeti z njimi. Čas je, da se začnemo pogovarjati. O tem, kako je življenjski doktorat vsakega starša: biti dovolj dober starš – družbeno (in osebno!) podcenjena veščina. Kako ostati dovolj dober starš tudi takrat, ko nam  mali človečki pritiskajo na točno tiste gumbe, v katere smo zakopali svoje najgloblje rane in pozabili nanje. V časih, ko preprosto ne zmoremo več zadovoljevati vseh otroških  želja. V časih, ko nehote odrivamo na stranski tir celo nekatere lastne potrebe: po miru, počitku in bližini. V časih, ko nam časa za ljudi, ki jih imamo najrajši pod soncem, ne bo dala več nobena država in noben delodajalec  – lahko si ga vzamemo le sami! Čas je, da se začnemo pogovarjati o odnosih in ljudeh, ki štejejo.

 

 

Vabljeni  vsi, ki starševstva v svojem realnem vsakdanu ne prepoznavate kot gladke avtoceste, da se nam pridružite na predavanju, ki je  tudi uvod/povabilo v podporne skupine »Starši se pogovarjamo«, ki se bodo aprila začele odvijati v Teozofski knjižnici v Celju.

Ob 18. uri bo dogodek izvajala/moderirala  Mojca Grešak – mamica treh najstnikov, edukantka gestalt družinske terapije in nekdanja voditeljica Familylab svetovalnic  za starše.  

Prispevek je 4/3 €.