Ob 19.uri bo predavatelj z interaktivnim pristopom slušateljem približal genialne rešitve, do katerih so prišli v stotinah ekoloških naselij po svetu. Te rešitve vračajo samozavest in zaupanje v zdravo pamet, spodbujajo pozitivnost, samoiniciativnost in ustvarjalnost. Z aktivacijo lokalnih skupnosti po Sloveniji na mikro nivoju lahko v celotni družbi dosežemo razcvet in odpornost na nenaravno ustvarjeno krizo. S svežim znanjem in voljo lahko vse dobro, kar se že dogaja, še oplemenitimo.

 


Ob pestrih fotografijah bo predavanje predstavilo poceni in preproste rešitve za znaten dvig kakovosti življenja, stabilizacijo klimatskih in gospodarskih ekstremov, prehod v nizko-ogljično družbo, višanje ravni samooskrbe in lokalne samouprave, predvsem pa za preseganje butalskega ponavljanja škodljivih vedenjskih vzorcev, kakršnemu smo priča.

Nara Petrovič je med leti 2009 in 2012 obiskal mnoga ekološka naselja in se udeležil štirih evropskih konferenc Globalne mreže ekovasi (Global Ecovillage Network). Tam pridobljena znanja je uporabil pri zagonu in izvedbi projekta Očistimo Slovenijo v enem dnevu! in pri mnogih drugih manjših projektih, ki ljudem vračajo moč, samozavest, pozitivnost in zaupanje.

 

 

Nara je navdihujoč predavatelj, moderator dogodkov, voditelj delavnic in pisatelj. Spodbuja pozitiven in optimističen pogled na prihodnost, s katerimi navdušuje na tisoče ljudi. Redno predava po vsej Sloveniji in v tujini. Moderiral je več velikih mednarodnih konferenc, vodil okrogle mize in delavnice. Leta 2010 je bil dobitnik nagrade za najboljši slovenski esej. Povsod in vedno je bos.

Na spodnjih povezavah je nekaj njegovih prispevkov, ki se dotikajo tematike predavanja:

 https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=sites&srcid=ZGVmYXVsdGRvbWFpbnxuYXJhcGV0cm92aWN8Z3g6MmMyZmY5MDZhMDFiOGI0NQ

 http://www.delo.si/zgodbe/sobotnapriloga/ekovasi-pravicna-druzba-je-mozna.html

 http://www.sodobnost.com/index.php?page=ARTICLE&id=91

 vredno pa je pogledati tudi na blog:

http://narapetrovic.wordpress.com/