Vsi v življenju nekaj počnemo. Kar počnemo, odraža naše želje, hrepenenja, voljo, moč in lepoto. Vendar ne vedno … Včasih tisto, kar počnemo, ne služi nam in ni skladno z našo poklicanostjo (kar navadno vemo tudi sami!).

Zakaj ne sledimo lastnemu klicu? Včasih se ga preprosto ne zavedamo, včasih je pretih, da bi ga slišali. Včasih je preveč vsakdanji in preprost, da bi ga jemali resno, včasih bi z njim preveč izstopali. Včasih je prevelik, da bi ga lahko objeli, ali tako strašen, da se mu bojimo slediti. Toda šele takrat, ko začnemo slediti notranjemu klicu, postanemo junak svojega življenja. Zajadramo v pustolovščino, v kateri je tudi tveganje in odrekanje, toda v njej se počutimo bolj žive kot kadar koli prej! Ko se nehamo oklepati tega, kar “moramo” biti, postanemo to, kar smo lahko. Ni res, da so junaki le redke izjeme, ki to postanejo z družbenim priznanjem. Junak je vsakdo, ki sliši in sprejme notranji klic, vztraja čez osebne ovire, najde ustrezno podporo, tvega uspehe in poraze s svojo „bratovščino”, se sooči z lastnimi „demoni”, si dopusti preobrazbo in se nazadnje nauči povedati svojo zgodbo ter z njo obogatiti svet. Zgodba zaokroži popotovanje in mu vlije višji smisel.

Še članek v Delu na to temo
http://www.delo.si/zgodbe/sobotnapriloga/torej-kaj-sploh-hocemo.html

Predstavljena bo vsebina delavnic po modelu Junakovega popotovanja, ki sledijo v juniju. Zloženka je na sledeči povezavi: https://www.jivatma.si/wp-content/uploads/2013/04/JunakovoPopotovanjeCeljeZlozenkaCB.pdf

 

 

Nekaj mnenj dosedanjih udeležencev:

Želim si, da to delavnico čimvečkrat izpelješ, da ljudi spodbudiš, da živijo svoj potencial..”

„Ta program ima daljnosežne koristi za človeštvo!”

„Toplo priporočam! Delavnica ti odpre oči za zanke, v katere si nezavedno ujet in te poveže s celoto.”

„Vaje resnično delujejo in povzročijo konkretne, občutene in zavedne notranje premike, in nič več ni, kot je bilo.Vzburkajo in oživijo celotno bitje. “Oprijemljiva, materializirana duhovnost” za tiste, ki živijo, tu in zdaj. Nobenega “čaranja”, takojšnji ozaveščeni rezultati.”

„Naučila sem se, da moram zaupati sebi, svoji modrosti in vesolju.”

„Delavnica mi je vrnila upanje.”

„Navdušil me je razpon koristnih tehnik in metod.”

„Naučil sem se opustiti pričakovanje, kako bi se stvari morale izteči, in dopuščati organski razvoj dogodkov. Našel sem mir.”

 

 

 Ob 18. uri bo predaval Nara Petrovič, pisatelj, predavatelj in moderator z izjemnim čutom za človeka in skupino, sicer pa (f)ekolog, pionir luksuzne preproščine in oblikovanja resnično zdrave družbe.

 Priporočen prispevek: 4/3 €