.

Ezoterični pristop k umetnosti zdravljenja človeka obravnava kot celovito energijsko bitje s tremi subtilnimi energijskimi telesi in dušo. Cilj zdravljenja ni v prvi vrsti zdravo delovanje fizičnega telesa, temveč vnašanje harmonije in skladnosti v delovanje osebnosti in krepitev njene povezanosti in odzivnosti na dušo, na resnični notranji Jaz. Fizično telo se samodejno odzove na doseženo skladnost in človek ozdravi.

Bistvo ezoteričnega zdravljenja lepo povzema prvi zakon zdravljenja: Vsa bolezenska stanja so rezultat oviranega življenja duše in to drži za vse oblike, v vseh kraljestvih. Umetnost zdravilca je v osvobajanju duše, tako da njeno življenje lahko teče skozi vsoto organizmov, ki tvorijo neko obliko.

Duša je v samem jedru ezoteričnega zdravljenja. Zato si bomo ogledali, kakšen je odnos med dušo in osebnostjo in kako trenje med energijami osebnosti in duše pripelje do bolezni in duševnih motenj. Pri tem bomo posebno pozornost namenili eteričnemu telesu z njegovim sistemom čaker ali centrov, ki pogojujejo delovanje fizičnega telesa. V luči teh še precej neznanih energijskih mehanizmov pa bomo za konec pod drobnogled vzeli še tretjega izmed zakonov zdravljenja in se vprašali, kako si lahko s pravilnim razumevanjem teh besed in ustreznim delovanjem odpremo vrata k boljšemu zdravju.

Tretji zakon zdravljenja se glasi: Bolezni so učinek osnovne osredotočenosti človekove življenjske energije. Dejavniki, ki igrajo odločilno vlogo pri nastanku slabega zdravja, so doma na ravni, kjer se omenjene energije osredotočajo. Posledica teh je lahko bolezen ali pa zdravje.

Po predavanju bo čas tudi za vprašanja.

.

Torek, 5.11. ob 18.00 uri.

Predaval bo Luka KOVAČ.

.


Prispevek: 4 €  (člani 3 €)