…ALI PREIZKUS BRATSTVA IN MODROSTI V PRAKSI

15. Mednarodna Teozofska konferenca se je letos zgodila v New Yorku. Naslov konference je bil »Kako prebuditi sočutje?« črpajoč iz zakladnice zapisov H.P.Blavatsky. Vendar je močnejši poudarek celotnega srečanja bilo približevanju bratstvu, prvemu cilju teozofije…in to med teozofi samimi! Kajti Teozofsko društvo se je kaj kmalu v svoji zgodovini razdelilo na dve struji in kasneje še na kakšno.

Raznolikost, svobodomiselnost in pestrost je pozdraviti, vendar je bilo veliko preveč energije vložene v dokazovanje zmote nasprotnika. Človek je res bitje kontrastov in konfliktov, mnogokrat nelogičnih odločitev in velikokrat suženj čustev in idej, ki ločujejo in ne združujejo. A tam zadaj je lepota človeka in mi smo čudovita bitja, neločljivo povezana v Človeštvo. Čeprav je tolikokrat to dejstvo tako prepričljivo ovito v iluzijo ‘opravičene’ ločenosti in neenakosti.

Skupaj bomo razmišljali o teozofiji in Bratstvu celotnega človeštva, ne glede na raso, narodnost, spol, veroizpoved, družbeni položaj…

Predaval bo Domen Kočevar s pričetkom ob 18. uri.

Prispevek: 4 € (člani 3 €).

.

.

.