.

»Iniciacija je trenutek, ki sicer odpre vrata, pa jih takoj zapre. Imaš torej izkustvo, da veš, kam greš, se pa moraš zelo potruditi, da tja tudi prideš«, je pred kratkim za revijo izjavil Luka Kovač, razgledan mladenič pri tridesetih, vedno nasmejan, ki ukvarja z duhovnostjo, zdravilstvom in ima tudi sicer drugačne prioritete kot večina vrstnikov.

Kaj je iniciacija?

Iniciacije so obredi, ki se izvajajo že od davnih začetkov razvoja človeštva. Vedno so bile zavite v debelo tančico skrivnostnosti in nedostopnosti. Javnosti še nikoli doslej ni dobila vpogleda v sam proces obreda, ki se je vedno dogajal daleč stran od njenih oči. Iniciacijo bomo predstavili v okvirih knjige Iniciacija pri človeku in v sončnem sistemu, kot nenadno razširitev zavesti iniciiranega, ki s tem dobi vpogled v globine svojega bitja in za trenutek uvidi veličastje Tistega, katerega del je. Različne iniciacije spodbudijo različne razširitve zavesti, odvisno od stopnje razvoja tistega, ki jih prejme.

Kdo jo prejme?

Na kratko si bomo ogledali različne stopnje iniciacij in orisali kašne zahteve mora za posamezno iniciacijo izpolnjevati iniciant, da lahko uspešno prestane obred. Pri tem se ne bomo omejili zgolj na iniciacije človeka. Dotaknili se bomo tudi iniciacij, ki potekajo v sončnem sistemu in zadevajo druga bitja, kot so to deve ali angeli, Logos sončnega sistema in člani Hierarhije.

Kako poteka sam obred?

Obred iniciacije je zgolj del samega procesa razvoja prek iniciacij. Vprašali se bomo, kaj je namen obreda iniciacije in v kaj nas vpelje. Dotaknili se bomo prisostvujočih pri posamezni iniciaciji, s poudarkom na vlogi Vrhovnega Svečenika.

Pravila za pripravo na iniciacijo

Kakšen človek je učenec? Kaj so njegovi cilji in naloge? Knjiga Iniciacija pri človeku in v sončnem sistemu veliko pozornosti nameni človeku, ki se poda na tako imenovano pot preizkušenj in kasneje pot učenstva ter pot iniciacij. Ogledali si bomo nekatere izmed zahtev, ki jih mora izpolnjevati človek v svojih pripravah na razširitev zavesti, imenovan iniciacija. Na kratko se bomo pomudili ob Ezoteričnem katekizmu, priročniku s pravili, ki so ljudem pomagala najti pot k svojemu mojstru, k duši in kasneje tistemu, ki je središče njihove skupine, k Mojstru Modrosti.

.

Predaval bo Luka KOVAČ.

Datum: Torek, 8. 10. 2013, ob 18.00 uri.

.

Prispevek: 4 € (člani 3 €).