TAJNA DOKTRINA IN GLAS TIŠINE

a

“Kdor bi rad slišal in razumel glas tišine, neslišni glas, mora poznati bistvo duhovne poglobitve.”

 “Šele ko preneha poslušati množico glasov, lahko razloči Enega, notranji glas, ki uduši zunanje glasove.”

a

hpba

Tema pogovora teozofskega večera bo Helena Petrovna Blavatsky, ustanoviteljica Teozofskega društva, njeno življenje in delo, ki je neizpodbitno vplivalo na veliko večino duhovnih gibanj 20. stoletja. V tokratnem  predavanju in pogovoru bo tematika vezana na njeni deli Tajna doktrina in Glas tišine.

 a

TKBAK – torek, 9. 6. 2015 ob 19.00

a

Predavanje in pogovor z Aristidom Havličkom – Tilijem. Tili je dolgoletni študent in učitelj teozofije, ezoterike, tantre in zahodnega hermetizma.

a

Prispevek: 4 EUR (za člane 3 EUR)

a
Potem, ko je H. P. Blavatshy, marca 1885, zapustila Adyar in se tja nikoli več vrnila, je avgusta v Würzburgu, v Nemčiji, pričela s pisanjem svojega največjega dela Tajna doktrina (The Secret Doctrine), v katerem je poskušala združiti znanost, religijo in filozofijo, ter ga dokončala v Londonu. Tajna doktrina je bila objavljena leta 1888. Naslednje leto (1889) je prevedla izbrane odlomke iz tibetanskega spisa, ki se ga je naučila na pamet med svojim urjenjem v Tibetu, ter jih objavila kot Glas tišine (The Voice of the Silence), Glas tišine, pomeni notranji glas, ki ga lahko slišiš, ko nastopi tišina – ko umiriš svoj um.

a

Več o Heleni P. Blavatsky: kliknite sem