a
simpozij3
aa
a
Na našem tretjem »mini simpoziju« bodo naši gostje predstavili svoje poglede iz zornega kota prastare modrosti, ezoterike, gnoze oz. teozofije.
a
Če lahko za umetnika rečemo da se iz uvida v LEPOTO spusti na krilih navdiha na personalni nivo in svojo izkušnjo LEPOTE izrazi v konkretni obliki glasbe, slike, lesene ali kamnite forme, za znanstvenika lahko rečemo, da se iz konkretnega dviguje v abstraktno in v svet arhetipov in nato svoje spoznanje izrazi skozi konkretni um.
a
H.P.Blavatsky je svojemu velikemu delu, ki nosi naslov TAJNA DOKTRINA dala podnaslov SINTEZA ZNANOSTI, RELIGIJE IN FILOZOFIJE. Tako že v podnaslovu poda ezoteričnemu učencu v roke ključ TAJNE DOKTRINE – sposobnost SINTEZE. Če je v nas hotenje odkriti tisto Tajno Doktrino, ki jo v Indiji od pamtiveka imenujejo Brahma Vidya oz. Atma Vidya in DevaVidya oz. Tatva Vidya /veda o sebi in veda o angelih/ moramo v sebi prebuditi čutenje ENOSTI, ki omogoča sintezo GLAVE in SRCA.
a
Ko znanstvenik prične z GLAVO LJUBITI in umetnik S SRCEM MISLITI lahko govorimo o njunem pravem poslanstvu :Delati za dobrobit človeštva in planeta kot ene celote. V Glasu Tišine je to POT SRCA – pot BODISATVE.
a
Aristid Havliček – Tili
a
a
Predavatelji na simpoziju bodo:a

  • Barbara Škoberne, predavateljica na Duhovni univerzi
  • Polona Sepe, scenaristka, režiserka in učiteljica krija tantre joge
  • Anton Rozman, urednik spletne strani teozofija.info
  • Aristid Havliček – Tili, dolgoletni teozof in škof SKC

Več o simpoziju in predavateljih si lahko preberete tukaj

TKBAK, sobota, 19. 12. 2015 od 10.00 do 14.00
a
Vstop prost.