Vabimo vas na simpozij “Primerjalni študij med znanostjo, religijo in filozofijo”, ki bo potekal v soboto, 22.11.2014 od 11. do 15. ure v prostorih Teozofske knjižnice Alme M. Karlin v Celju.

a

»Rečeno je, da je odlika višjega jaza iskanje podobnosti med ljudmi, medtem ko nižji jaz išče razlike. Teozofija temelji na ideji, da ni višje religije od resnice in da je v vsaki religiji skrit del te resnice. Ena izmed najtežjih in nepremostljivih ovir človeštva je vedno bila ta, da so pripadniki določene religije oziroma ideologije trdili, da posedujejo edino in izključno resnico in da je edino njihova pot tista, ki vodi k bogu in odrešitvi. To je bilo seme za mnoge vojne, ki še danes divjajo po svetu. S primerjalnim študijem želimo objektivno preučevati različne religije in poti ter najti tisto, kar jih povezuje. Vsekakor je za človeštvo to velik izziv in je potrebno veliko modrosti ter razumevanja, da bi se te razlike premostile; te so samo iluzorne in v bistvu skrivajo eno resnico.«

a

Program:

11.00:   Uvodni prispevek Aristida Havlička iz Teozofskega društva Jivatma

11.15 – 13.00:   Krajša predavanja gostov

13.30:   Okrogla miza na temo primerjalnega študija

Vstop prost.

fgsdVstop prost.

 

Naši gostje bodo predavatelji:

barbara_trnovec

Barbara Trnovec, univ. dipl. etnologinja in kulturna antropologinja iz Pokrajinskega muzeja Celje

a

markus

Mag. Markus Van Alphen je strokovnjak za restorativne metode, terapevt klinične psihologije in komunikolog z Univerze v Leidenu na Nizozemskem.

ales crnic

Izr. Prof. Aleš Črnič, FDV; publicist, član regiološke sekcije SSD.

domen

G. Aristid Havliček – Tili je ustanovni član Teozofskega društva Jivatma, praktični okultist in intuitivni svetovalec.

 

Povzetki 2. simpozija

a
k