a

Glavni namen celotnega projekta mladinske dejavnosti je spodbuditi zavedanje, da je naše lastno mnenje in stališče odgovornost in da do njega posameznik pride z razmišljanjem, raziskovanjem, ne s sprejemanjem stališč in mnenj drugih kar tako, temveč po skrbnem premisleku in preudarku. Skupen cilj forumov je aktivno sodelovanje mladih, ki želijo MISLITI S SVOJO GLAVO in na osnovi kritičnega pogleda ustvarjati lastna samostojna stališča. V ta namen bomo izvedli tri forume z aktualnimi temami, s katerih problematiko se srečujejo mladi.

Na prvem forumu bomo obravnavali temo nasilja v globalni družbi in iskali njegove vzroke. Na drugem forumu se bomo ukvarjali z družbeno odgovornostjo, ki vključuje soodgovornost vsakega posameznika za skupno stanje celotne družbe. Na tretjem forumu na temo multikulturnosti bomo pozornost posvečali odnosu do vprašanja multikulturne družbe. Zavedamo se, da so vprašanja, ki se jih bodo dotikali forumi, zelo obširna in ne morejo biti preprosto odgovorjena. Cilj forumov ni predavati kaj je res in kako je prav, temveč resnično v skupnem dialogu in razmišljanju odkriti kaj vrednega in uporabnega.

K sodelovanju smo povabili priznane predavatelje in strokovnjake za obravnavano tematiko, s številnimi referencami.

 a

TKBAK, čet., 23.10. od 16.00 – 18.00

Forum: Nenasilje pomeni razumevanje nasilja in spremembo” –  “Non-violence means understanding violence and change”

Predava: mag. Markus Van Alphen, strokovnjak za restorativne metode, terapevt klinične psihologije in komunikolog z Univerze v Leidenu na Nizozemskem

forumi_markus

a

TKBAK, tor., 4.11. od 16.00 – 18.00

Forum: “Več znanja za večjo konkurenčnost ali več domišljije za velike spremembe?”

Predava: Anton Komat, samostojni raziskovalec, pisec, publicist, naravovarstvenik, poznavalec mladinske problematike.

 aforumi_komat

a

TKBAK, čet., 27.11. od 16.00 – 18.00

Forum: “Multikulturnost – napredek ali ovira?”

Predava: Dr. Vesna Vuk Godina, prof., univerzitetna predavateljica na Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru, socialna in kulturna antropologinja.

forumi_vesna_g