Z obiskom te strani se strinjate z uporabo piškotkov Kliknite sem...

Trije duhovni prazniki

a
Obstajajo trije glavni duhovni Prazniki, ki oblikujejo vrh letnega cikla – Praznik Velike noči, Praznik Vesak in Praznik Dobre volje (Goodwill). Skozi stalno, konstantno meditacijsko delo mnogih posameznikov in skupin v vseh delih sveta, ti Prazniki sedaj dosegajo osebno oporo v zavesti človeške družine.
a
V prihodnosti bodo vsi ljudje naklonjeni duhovnosti praznovali iste svete dni. To bo prineslo združevanje duhovnih virov in združen duhovni trud ter sočasen klic, invokacijo. In učinkovitost tega bo očitna. Trije glavni Prazniki leta so združeni v treh sledečih si mesecih, ki vodijo v podaljšan letni duhovni trud, ki vpliva na ves preostanek leta.
a
In ti prazniki so:
a
Praznik Velike noči:
a
To je praznik vstalega živečega Kristusa, učitelja človeštva na čelu Duhovne hierarhije. On je izraz Božje ljubezni. Na ta dan je prepoznana Duhovna hierarhija, katero on vodi in usmerja ter je poudarjena narava Božje ljubezni. Ta praznik je določen vedno z datumom prve spomladanske polne lune in je velik praznik zahoda in krščanstva.
a
Vesak:
a
To je praznik Bude, duhovnega posrednika med najvišjim duhovnim centrom Šambalo ter Hierarhijo. Buda je izraz Božje Modrosti, utelešenje Ljubezni ter kazalec božanskega Namena. Ta praznik je določen s polno luno v biku in je velik praznik vzhoda.
a
Praznik Dobre volje (Goodwill):
a
To je praznik duha človeštva, ki teži k Bogu in k soglasnosti z voljo Boga in je predan k udejanjanju pravilnih medčloveških odnosov. Praznik je določen glede na polno luno v dvojčkih. To je dan, ko je duhovna in božanska narava človeštva prepoznana. Na ta praznik pred 2000 leti je Kristus predstavljal človeštvo in je stal pred Hierarhijo ter Šambalo kot Bog-Človek, vodja svojih ljudi in »…Najstarejši v veliki družini bratov« (Rim 8,29). Vsako leto v tem času je pridigal zadnji govor Bude pred zbrano Hierarhijo. In to je praznik globoke invokacije, globokega klica, temeljnega stremljenja proti bratovščini, človeški in duhovni enotnosti. Praznik predstavlja učinek dela Bude in Kristusa v človeški zavesti.
a
Ti trije Prazniki so del združenega duhovnega pristopa človeštva, čeprav še niso dovolj medsebojno povezani. Prihaja čas, ko bodo vsi trije prazniki praznovani po vsem svetu in tako se bo dosegla velika duhovna enotnost. Učinek Velikega Približanja, ki je tako blizu v tem času, bo utemeljen skozi združeno invokacijo človeštva po vsem planetu.