a

a
V poletne mesece smo zakorakali s preučevanjem učenja Eckharta Tolle. Prvo srečanje je bilo tretji torek v mesecu in na začetku srečanja smo si ogledali kratek video prispevek (s slovenskimi podnapisi), kateremu je sledila odprta diskusija, kjer je lahko vsak posameznik podelil svoje misli.
a
Ogledali smo si prispevek o stanju zavestne navzočnosti, za katerega Eckhart pravi, da ni tisto kar mislite, da je! Zavestne navzočnosti namreč ne morete misliti, ne morete je razumeti. Spoznate jo lahko šele tedaj, ko ste navzoči.
a
Eckhart Tolle ne izpostavlja in ne izključuje nobene duhovne tradicije. V svojih naukih z nezapleteno jasnostjo starodavnih duhovnih mojstrov predaja preprosto, a globoko sporočilo: je izhod iz trpljenja, je pot v mir.
a

Rodil se je v Nemčiji. V otroštvu je živel tako rekoč v stanju nenehne tesnobe, posejane z obdobji globoke potrtosti. Diplomiral je na Univerzi v Londonu, kot raziskovalec in doktorski kandidat je deloval na Univerzi v Cambridgu. Kljub uspehom pri študiju in raziskovalnem delu, ga je tesnoba še naprej redno spremljala. Ko je bil star 29 let, je v trenutkih tesnobe, nesmisla in popolne groze in hrepenenja po samouničenju doživel razsvetljenje, ne da bi dejansko vedel, kaj se mu je zgodilo. To doživetje ga je tako prevzelo, kot bi se pravkar rodil na planetu Zemlja, ki ga je prvič zares videl in doživljal v popolnosti. Spoznal je, da se ne bo več ukvarjal z raziskovalnim delom, ki ga ni izpolnjevalo, zato je zapustil delo na univerzi. Naslednjih pet mesecev je preživel v stanju neprekinjenega globokega miru in blaženosti. Še vedno je lahko deloval v svetu, vendar z jasno zavestjo, da prav nič, kar bi še kdaj naredil, ne bo ničesar dodalo k temu, kar on že je. Skoraj dve leti je preživel kot klošar v parkih na klopeh v stanju neizrekljive radosti.

a
Srečanje je bilo v torek 19. junija 2018 ob 19.00 uri v prostorih TKBAK, Muzejski trg 8, Celje.
a
Z vami je bila Katja Fistrić.
a
Vstop je bil prost.