a

Dne 20.3.2017, smo se s kar 80 dijaki  in dijakinjami iz sedmih celjskih srednjih šol zbrali v veliki učilnici Gimnazije Center Celje, kjer sta sodelavki Združenih narodov in mirovni aktivistki, dr. Alicia Cabezudo, sodelavka Unesca, profesorica Univerze v Rosario in dr. Nina Meyerhof, predsednica organizacije Children of the Earth, imeli inspirativno predavanje, v katerem sta na podlagi resničnih zgodb in življenskih primerov  dokazali, da se je za mir vedno vredno truditi in da lahko čisto vsak izmed nas prispeva k malo večjemu miru v svetu. Pa  čeprav se še tako klišejsko sliši. Srečanje je povezoval in moderiral vodja Teozofske knjižnice in bralnice Alme M. Karlin Celje,  Domen Kočevar.
a
V navdihujočem duhu se je veliko dijakov, ki jih je predavanje navdihnilo, zanimalo za nadaljnje sodelovanje  v projektu »Dajte nam mir«. To je projekt,  ki ga bo v letu 2017 v sodelovanju z dijaki  celjskih srednjih šol in s pomočjo sredstev Mestne Občine Celje izvedla ekipa Teozofska knjižnice in bralnice Alme M. Karlin Celje. Dajte nam mir je logično nadaljevanje projekta Mladi in mir, ki je bil izveden leta 2016.  Tako v Celju uspešno nadaljujemo z aktivnostmi za boljši in lepši jutri.
a
Več o projektu »Dajte nam mir« si lahko preberete na novi spletni strani  http://www.dajtenammir.info/izpeljane_aktivnosti/doprinos_k_miru/
a
Več o preteklem projektu »Mladi in mir sveta« pa lahko izveste tukaj.

dajte-nam-mir-razmetan-1024x728

a