a
Teozofska knjižnica in bralnica Alme M. Karlin v Celju je gostila predavanje Luke Kovača, z naslovom “Modrosti iz knjige Ezoterično zdravljenje: Umetnost skupinskega zdravljenja”.
a

Knjiga Ezoterično zdravljenje je zakladnica znanj o zdravljenju, vzrokih bolezni in principih zdravja. Je plod sodelovanja Djwhal Khula, tibetanskega modreca in Mojstra ter Alice Bailey, vplivne pisateljice in predavateljice na področjih ezoterične psihologije, zdravljenja, astrologije, krščanstva, ter duhovnosti. Njuno sodelovanje je trajalo 30 let, od 1919 – 1949. Rezultat je bil 24 izdanih knjig o starodavni modrosti, filozofiji, religiji, problemih sveta, znanosti, psihologiji, narodih, astrologiji in zdravljenju.
a
Luka Kovač, prevajalec knjig Alice Bailey, je predstavil principe ezoteričnega skupinskega zdravljenja, ki predstavljajo eno osrednjih tem knjige Ezoterično zdravljenje.
a
Zmožnost zdravljenja je naravna danost človeka, ki jo pridobi s stikom z dušo. Zdravljenje je ena njenih najlepših moči. Stik z dušo nas vpelje v  neposredno zavedanje skupinske zavesti in nam odpira nove možnosti delovanja. Na predavanju si bomo ogledali nekatere izmed njih, povezane z zdravljenjem.
a
Z razvojem umetnosti skupinskega zdravljenja lahko izkustveno razvijamo:
a

  • Povezovanje z dušo
  • Upravljanje z zdravilno energijo duše
  • Zavestno skupinsko delovanje na subjektivnih nivojih
  • Zavest o človekovem zdravilnem potencialu
  • Povezavo s planetarnimi zdravilnimi silami

a
Predavanje o Modrosti iz knjige Ezoterično zdravljenje, je bilo 15.5.2018 ob 19.00 v prostorih Teozofske knjižnice in Bralnice Alme Karlin v Celju.