a

V soboto smo gostili Dejana Kušerja in Sandija Ravbarja. Bil je lep glasbeni večer ob zvokih klasične in moderne glasbe, izvedene na harmoniki.

Oba sta mlada harmonikaša, ki se z glasbo ukvarjata že od mladih nog.
Naj vam jih na kratko predstavimo:

a

Dejan Kušer
a

Dejan Kušer se je rodil pred 26. leti. V svoji mladosti se je že zgodaj začel ukvarjati z glasbo. Najprej se je navdušil na diatonično harmoniko katero je začel igrati pri osmih letih pod mentorstvom Braneta Klavžarja. V želji, da bi  svoje glasbeno znanje nadgradil je pričel v nižji glasbeni šoli obiskovati pouk klavirske harmonike. Na slednjo je začel muzicirati pri 12 tih let ter tako s pomočjo vizije, katera je bila usmerjena na izobraževanje na srednji stopnji, šestletno šolanje zaključil v dveh letih. Njegov mentor na nižji glasbeni šoli Laško je bil Tomaž Guček. Svojo glasbeno pot je po končani nižji stopnji nadaljeval na Srednji glasbeni in baletni šoli Ljubljana. Znanje je pridobival pri prof. Erno Sebastianu, kjer je tri leta šolanja zaključil na klavirski harmoniki ter se s četrtim letnikom preusmeril na kromatično harmoniko. Po uspešno opravljeni maturi  se je odločil za študij v tujini in sicer v Grazu. Po enoletnem sodelovanju s prof. Jannetom Ratyo se je na ljubljanski Akademiji odprla možnost študija v domači deželi. Z uspešno opravljenim izpitom je mesto tudi zasedel, kjer sem svoje znanje kristaliziral pod mentorstvom prof. Primoža Parovela. Dodiplomski študij je uspešno zaključil ter se odločil še za nadaljevanje na magistrskem študiju, kjer ga letos zaključuje pod bujnim ušesom in očesom prof. Klemna Lebna.

a

Sandi Ravbar
aa

Sandi Ravbar se je rodil pred 25. leti v Novem mestu. Harmoniko se je začel učiti na nižji glasbeni šoli Marjana Kozine v Novem mestu pri Ivanki Benković. Šolanje je nadaljeval na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani. Najprej ga je poučevala prof. Mateja Prem, zatem pa še prof. Ernö Sebastian. V šolskem letu 2010/2011 je začel študirati harmoniko na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani pri doc. Primožu Parovelu, od leta 2012 pa nadaljuje študij pri doc. Luki Juhartu. Svoje znanje prenaša na mlajše s poučevanjem harmonike.

a

koncert_harmonik1koncert_harmonik4

koncert_harmonik3koncert_harmonik2