Od 21. julija do 4. avgusta bo na idilični lokaciji Gozd Martuljka potekal Poletni tabor, katerega tradicija sega skoraj štiri desetletja nazaj, ko se so člani Teozofskega društva tu prvič družili leta 1975. Zatorej vabljeni na:

 

POLETNI TABOR V GOZD MARTULJKU 2012

 

Ponovno smo na pragu Poletnega tabora na jasi v Gozdu od 21.7. (sobota) do 4.8. (sobota). Letos bomo prvi teden (21.7. do 27.7.) namenili študiju dragocene knjižice J. Krishnamurtija z naslovom OB NOGAH UČITELJA.

»Kdor hodi po Poti, ne živi zase, marveč za druge; pozabil je nase, da lahko služi drugim. Je kakor pero v božji roki, skozi katerega tečejo božje misli, da se lahko izražajo na tem svetu, kar bi brez tega peresa ne bilo mogoče. Istočasno pa je tudi živi ognjeni zubelj, ki izžareva na ta svet božjo ljubezen, s katero je izpolnjeno njegovo srce.« /Ob nogah učitelja/

 

Ob dopoldnevih bomo študirali po manjših skupinicah, popoldne pa bomo imeli skupinsko srečanje, na katerem bomo podelili izkustva skupinic in dodali še svoje individualne uvida ob skupinskem pogovoru.

Drugi teden (28.7. do 4.8.) bo mavrično obarvan z različnimi predavanji in satsangi (pogovori – delavnicami). Ob večerih se bomo družili ob ognju in obogatili program s kulturnimi predstavitvami. Vse to naše druženje in taborniško življenje pa ima globlji namen – to je demonstracija SOŽITJA.

Učimo se živeti skupaj ne glede na spol, starost (različne generacije), veroizpoved, duhovno smer, svetovni nazor, narodnost in položaj. Sledimo sporočilu prvih tabornikov na jasi v Gozdu – članom Teozofskega društva leta 1975, ki so se tu družili z namenom demostracije jedra univerzalnega bratstva človeštva in imeli dolga leta en sam moto: SKUPAJ ČEPRAV RAZLIČNI.

1.)   PROGRAM PREDAVANJ IN DELAVNIC (2.teden)

DATUM TEMA PREDAVATELJ
Sobota, 28.7.    
dopoldne Handfasting Aristid Havliček Tili
popoldne Handfasting Aristid Havliček Tili
zvečer    
Nedelja, 29.7.    
dopoldne Maša SKC
popoldne Satsang  z Eleno Elena Jenček
zvečer    
Ponedeljek, 30.7.    
dopoldne Pogum srca Milena Plut
popoldne Satsang z Mileno Milena Plut
zvečer    
Torek, 31.7.    
dopoldne Tantra predavanje Polona Sepe
popoldne Satsang s Polono Polona Sepe
zvečer Hafis Barbara Škoberne
Sreda, 1.8.    
dopoldne Haiku dan  
popoldne Haiku dan  
zvečer    
Četrtek, 2.8.    
dopoldne   Marko Pogačnik
popoldne    
zvečer    
Petek, 3.8.    
dopoldne Izlet na Jasenje 
popoldne Okrogla miza: Čas nove paradigme Hren, Pogačnik, Komat,…

2.)   CENIK

-Odrasli: 15€/dan (v ceno je vključena hrana, prostor za šotor in program)

-Otroci: 10€/dan (do 15 let)

-Vikend: 20€/dan

Ob prihodu vsak plača 10€ in s tem avtomatično postane član društva Gozd za eno leto.

3.)   URNIK DNEVA

7.00-9.00: meditacije, joga, ipd.

9.00-10.00: zajtrk

10.00-12.00: predavanje

12.00-14:30: kosilo

15.00-17.00: delavnica

17.00-18.30: večerja

18.30-22.00: večerni program

 • JUTRANJI KROG z invokacijo in jutranjo uglasitvijo – pred zajtrkom
 • POPOLDANSKI KROG z invokacijo in uglasitvijo pred kosilom
 • VEČERNI KROG z invokacijo in večerno uglasitvijo pred večerjo

 

4.)   PRIJAVE

Prijavite se lahko za enega ali več tematskih sklopov.

-Preko spleta: https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dHBaREVsUlpwdGNlZ2ZXWTBTb2ZUMkE6MQ 

-na e-mail: nina.pirc89@gmail.com

-po pošti na naslov:

Društvo Gozd,
Miklošičeva ulica 19,
1230 Domžale

 

PRIJAVNICA
Ime in priimek:___________________________________
E-mail: _______________________
Mobitel:_______________
Predviden čas taborjenja:
-od 21.7.-27.7.2012
-drugo:

5.)   PRAVILNIK NA TABORU

 • Ob prihodu se prijavite v recepciji in plačajte tabornino.
 • Dežurstva (kuhinja, pranje posode, dostava vode, odvoz smeti, nabiranje drv….) so prispevek, ki ga vsi taboreči s svojim delom darujemo k našemu skupnem druženju. Dežurajo tudi tisti, ki nočujejo izven tabora.
 • Na prostoru tabora ni dovoljeno opravljati storitve za denar. Zaželjena je predstavitev znanj in sposobnosti, ki jih z radostjo delimo drug z drugim. To je naš prispevek skupnosti v skladu z našo tradicijo in vrednotami društva Gozd.
 • Ker širimo našo zavest, bomo v času tabora spoštovali pravila in v taboru ne bomo: kadili, uživali alkohola, kave, mesa in mesnih izdelkov.
 • Obnašali se bomo strpno do vseh živih bitij.
 • Na taboru ne vsiljujemo svojega mnenja.
 • Naš pravilni odnos do narave bomo pokazali tudi s tem, da se ne bomo preko Martuljščice vozili z avtomobili. Prepovedan je dostop in parkiranje v taboru.Ker je to del nacionalnega parka, se bomo temu primerno obnašali.
 • Starši skrbijo za dostojno obnašanje svojih otrok.
 • Psov in drugih domačih živali zavoljo programa in sanitarne inšpekcije, ne moremo pripeljati na taborni prostor.
 • V vsakem trenutku ohranjali mir ne glede na dogodke, ki bi se zgodili
 • Trudili se bomo razvijati razumevanje, potrpežljivost, toleranco, sprejemanje, pripadnost in ljubezen in tako delovali v vsakem trenutku
 • Po 22 uri bomo spoštovali pravila tabora in ohranjali mir in tišino
 • Našo povezanost na pretoke energij ter radost skupnega druženja bomo izražali tako, da se bomo udeležili druženj v krogu

 

6.)   KAKO PRIDETE NA TABORNI PROSTOR?

V Gozd Martuljku boste po cesti, ki teče mimo hotela Špik, zapeljali čez most proti Kranjski gori in levo na ovinku videli (že leta zapuščeno) depandanso hotelaŠpik. Tukaj je tudi naš parkirni prostor. Levo pred stavbo teče pot proti Martuljščici cca 200 m. Ko pridete do rečice jo prebredete in zavijete levo po poti skozi gozd ob reki. Po cca 10 minutah hoje skozi čudovito naravo, boste na drugi jasi zagledali naš tabor. To področje je nacionalni park, zato se čez reko ne vozimo z avtomobili. V taboru je voziček s katerem se od reke pa do tabora prevaža oprema. Ne pozabite na zložljivo posteljo ali blazino armafleks in spalno vrečo, ter šotor.

Za tiste ki v Martuljku taborite prvič, naj povemo, da so obvezna oprema gumijastiškornji, pelerina ali dežnik in topla oblačila ter topla spalna vreča. Na tem področju je namreč veliko dežja, noči so hladne, tudi ko se popoldne sonce na jasi skrije, se je potrebno obleči.

7.)   JEDILNIK

Jedilnik je za presnojedce ali za tiste s posebnimi potrebami zagotovljen po poprejšnjem dogovoru ob prijavi na recepciji. Presežek vrtnin lahko podarite taboru ob prihodu.