Ta večer bomo gostili Milo Kočevar, ne-navadno pisateljico iz Nove Cerkve.
Nenavadna zato, ker je šele po upokojitvi in razvezi zakona spoznala, da se v njej skriva veliko več kot le ekonomsko znanje, s katerim je bila povezana vse svoje aktivno življenje. Pred štirimi leti je izdala svojo prvo knjigo Kaj pa zdaj, ki je »mešanica« opisa potovanj, ki sta jih z možem prepotovala skupaj, in občutkov, ki so ji ležali na duši ob kasnejši ločitvi.
Druga knjiga Beli oblak je ljubezensko pustolovski roman, tudi duhoven, saj glavna junakinja Meta doživi svoje prebujenje.
Že v prvi knjigi je Mila velik poudarek dala Tibetu, zato ni presenečenje, da je osrednja nit njene naslednje knjige znova Tibet. Vendar pa si nihče ni predstavljal, da lahko duhovne razsežnosti Tibeta nekdo tako občuteno vplete v ljubezenski roman. Posebnost njenega romana je še v tem, da se marsikdo lahko najde v njem; vsi liki, čeprav izmišljeni, so namreč vzeti iz vsakdanjega življenja.

Spremno besedo k njeni drugi knjigi je napisal njen sosed, priznani publicist in novinar Drago Medved, ki ga je pri Mili presenetil predvsem njen izredno zanimiv in besedno poln stil pisanja. »Roman je napisan tekoče in slikovito. Bralcu ne dopušča, da bi med branjem miselno lenaril ali z mislimi taval kje drugje, kar se nam ob branju dolgoveznih besedil lahko kaj hitro zgodi. Roman bo v bralcu odprl številna vprašanja o smislu življenja, o nas samih, kako se vidimo, kako se čutimo, česa še morda nismo storili v življenju in ali tudi mi spimo od rojstva do smrti. Mila Kočevar nas je obdarila z zgodbo (tudi film bi bil prav napet) o Metinem prebujenju. Kako aktualno za našo lepo podalpsko deželico,« je med drugim zapisal v spremni besedi.

Pogovor z avtorico knjig bo ob 18. uri vodila Maja Horvat, novinarka Celjana, ki je tudi sama navdušena popotnica.
Za prelistanje in nakup po ugodni ceni bosta na voljo obe knjigi.

Priporočen prispevek: 4/3 €