a
resurgence

f

Revija, ki je najprej izhajala kot RESURGENCE, je pričela izhajati leta 1966 in ima svoje korenine v mirovnem gibanju. Satish Kumar, ki je bil njen urednik od nastanka do leta 1973, je zdaj glavni urednik revije RESURGENCE & ECOLOGIST.

Junija 2012 se je The Ecologist združil z The Resurgence Trust. Pri reviji menijo, da lahko z lastno vizijo ter skupaj s pisatelji, z umetniki, s fotografi in z ostalimi podporniki, naredijo svet boljši.

Revijo RESURGENCE & ECOLOGIST izdaja The Resurgence Trust v Angliji. V njej najdemo prispevke s področja ekologije, socialne pravičnosti, filozofije, duhovnosti, trajnostnega razvoja in umetnosti. Namenjena je ljudem vseh družbenih slojev, okoljevarstvenikom, politikom, akademikom, aktivistom, učiteljem, pisateljem in umetnikom.

Lepo ilustrirana revija izhaja kot dvomesečnik. Vsebuje članke uglednih pisateljev, novice s področja terenskega okoljskega gibanja, ideje o etičnem življenju, recenzije, recepte, humor, poezijo, umetniška dela in kvalitetne fotografije.

V preteklosti so bili sodelavci revije tudi Margaret Atwood, Jonathan Dimbleby, Antony Gormley, Annie Lennox, pokojni Vaclav Havel, Andrew Simms, Dalai Lama in valižanski princ.
a

Več o reviji si lahko preberete na naslednji povezavi:

http://www.resurgence.org/magazine/

Kazalo vsebin revije pa si lahko ogledate tukaj:

http://www.resurgence.org/magazine/issues.html

O zgodovini revije pa si lahko preberete tukaj:

http://www.theecologist.org/magazine/resurgence-trust/1713601/the_resurgence_trust.html