a
Besedilo te knjige je razprava o šestih svetih mesecih: »Velike svetovne religije povezuje globoka temeljna povezanost ceremonij, ki se vežejo na zgodbo o letu. Na materialni ravni se ta zgodba začne z univerzalno sprejetim praznovanjem Novega leta, ki ga razumemo kot praznovanje zmage svetlobe nad temo, vrh pa doseže na začetku junija, ko Tibetanci praznujejo obletnico Buddhove nirvane.
a
Pred praznovanjem Novega leta se nahajajo prazniki in ceremonije Rojstva, ki označujejo letni čas, v katerem sonce – luč in življenje sveta – vstopa v ponovno rojstvo, se ponovno vrača, da bi nadvladalo temo in smrt. Vrača se kot majhen otrok, ki postaja z napredovanjem letnih časov vse bolj krepak. Človekovo duhovno bitje je torej nedeljivo povezano s tem majhnim otrokom, s tem prinašalcem luči. Zato se začne učenec, ko doseže psihično zavest, zavedati tega mističnega dogajanja, čudeža, ki je v religijah opisano kot rojstvo, smrt in ponovno vstajenje.
a
S širjenjem zavesti se uči, da mora duhovni prinašalec luči prestati mučeništvo križanja v času in prostoru ter se spustiti v grob materije. Naloga Krista je bila v tem, da prikaže pomen Križa in da poda veliko lekcijo žrtvovanja, ki pravi, da nihče ne bi smel iskati Svobode, dokler ne bodo rešitve deležni vsi. Obljubil je, da bo ostal z nami, da se bo, dokler svet ne bo dočakal svojega konca, odpovedal Nirvani in prebival s svojimi ljubljenimi otroci – davkarji in grešniki – v skrivnostnih notranjih področjih zavesti.«
a
O avtorici si lahko več preberete na naslednji povezavi:
a
https://www.jivatma.si/teozofija/pomembni-teozofi/mabel-collins/